7 nieuwe routes vanuit de Luchthaven van Rijsel

De luchtvaartmaatschappij Volotea heeft de vestiging van een tweede vliegtuig op de Luchthaven van Rijsel aangekondigd en de lancering van 7 nieuwe internationale routes voor deze zomer: Barcelona, Faro, Menorca, Athene, Rome, Malaga en Heraklion.

Verbeterde toegankelijkheid tot grote Europese steden

Met de opening van 7 nieuwe routes, waarvan 6 exclusieve, bieden de Luchthaven van Rijsel en Volotea hun klanten uit de regio België en de Hauts-de-France directe toegang tot nieuwe bestemmingen in Spanje, Portugal, Griekenland en Italië. De bestemmingen zijn geschikt voor zowel zomervakantiegangers als kortere verblijven. Deze routes zullen de internationale dienstverlening en de toegankelijkheid van de Luchthaven van Rijsel vergemakkelijken, met name vanuit en naar de grote Europese hoofdsteden en steden.

Beloftes nagekomen

Deze strategische beslissing valt samen met de ontwikkelingsverbintenissen die de Luchthaven van Rijsel is aangegaan door een aanbod voor te stellen dat beantwoordt aan de verwachtingen van de recreatieve passagiers, maar ook aan die van de verschillende Belgische grensgemeenschappen en de regio Hauts-de-France.

Door haar aanwezigheid op de basis van Rijsel opnieuw te versterken, steunt Volotea de luchthaven in de economische en sociale ontwikkeling van de Euroregio, onder meer door de bijkomende creatie van 30 directe banen en 25 indirecte banen, bovenop die welke reeds werden gecreëerd door de recente inhuldiging van de Volotea-basis op 1 april.

Marc-André Gennart, Algemeen Directeur van de Aéroport de Lille SAS, verklaart:

"De vestiging van een tweede Volotea-toestel op de nieuwe basis in Rijsel, die minder dan een maand geleden werd ingehuldigd, krijgt veel eerder gestalte dan wij hadden gehoopt. Dit is een sterk en uiterst positief signaal voor de luchthaven van onze metropool en onze regio, en markeert een echt dynamisch herstel van de economische, culturele, educatieve en toeristische uitwisselingen. Wij zijn vereerd met deze nieuwe blijk van vertrouwen van Volotea, dat de vertegenwoordigers van de Spaanse, Griekse, Portugese en Italiaanse gemeenschappen en al diegenen die onlangs hun steun hebben betuigd voor de nieuwe luchtvaartverbindingen sinds 1 april, zal doen plezieren.
Deze aankondiging markeert ook een nieuwe fase in de internationale ontwikkeling van ons netwerk van bestemmingen, zoals wij hebben toegezegd in ons project voor de modernisering van de luchthaven.”

Het vluchtschema in detail

  • Barcelona: vanaf 11 juli, met tot 3 vluchten per week
  • Faro: vanaf 11 juli, met 1 vlucht per week
  • Athene: vanaf 12 juli, met tot 2 vluchten per week
  • Minorca: vanaf 13 juli, met 1 vlucht per week
  • Rome: vanaf 14 juli, met tot 2 vluchten per week
  • Malaga: vanaf 14 juli, met 1 vlucht per week
  • Héraklion: vanaf 16 juli, met 1 vlucht per week

 

Tickets zijn vanaf vandaag te koop, via alle distributiekanalen en op de website van Volotea: www.volotea.com

Sophie Supré

DGA Interel Belgium

20220428_Luchthaven van Rijsel_PB-7 nieuwe routes vanuit de Luchthaven van Rijsel.pdf

PDF - 230 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Aéroport de Lille

Neem contact op met

www.lille.aeroport.fr